Cuketový salát


Vezmeme cuketu, která leží v lednici už třetí den. Řízečky už byly, cukeťáky 2x, tak co s ní?
Máme ještě květák... tak zkusíme něco vykouzlit. Ještě by to chtělo tatarku.. a hele, z víkendu tady zbyla majonéza.

Cuketu umyjeme a nakrájíme jako brambory,  i se šlupkou a semeny, tam jsou živiny, navíc to skvěle chutná a má to hezkou barvu.
Dáme jí vařit do osolené vody stejně jako brambory.

Cuketka se vaří, připravíme květáček. Jednotlivé růžičky umyjeme, osolíme a obalíme v hladké mouce a pak ve vajíčku...

Tip: Když vajíčko dostatečně dlouho kvrdláme vidličkou, až je tekuté, tak v něm obalíme mnohem víc, než, když se táhne za vidličkou.

... nakonec ve strouhance a smažíme v hluboké pánvi. Jde jen o to, aby se prosmažilo vejce, květák bude měkký, ale nebude se rozpadat. Pokud chceme, aby se rozpadal, musíme ho před tím povařit.

Květáček se smaží, cuketka je vařená, slijeme ji a z vody můžeme udělat česnečku.

Necháme cuketu okapat v cedníku a vyndáme tu majonézu, Tak jak je do té skleničky nalijeme kapku mléka a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Všechno dlouze zamícháme a máme luxusní domácí tatarku.  Mezitím nám cuketka pěkně okapala a květák je do zlatova smažený.

Na cuketu přidáme naší tatarku a promícháme to, může to i vystydnout. Nandáme na talíř jako bramborový salát a přidáme květák. 
Dobrou chuť :-)



Vaše Ladislava®LifeLagune










                                           DOBRŮTKY