Cukrrr

Cukrrrrrrrrr  ... glukoza fruktoza sacharoza dextroza hroznový ovocný řepný třtinový nový ový vý ý ýýý ... tak jinak:

Je to palivo - bez něj tělo nejede. Ale jediným správným palivem je cukr hroznový, neboli glukoza...

Glukoza je takový společenský mýtus, že prý jen pro okamžitou energii, pravda je, že glukoza je jediný cukr, který tělo potřebuje.

Proč nám kolísá cukr ???

Člověk má 3 zásobníky energie, tři nádrže paliva.

První je nejmenší, a je určena pro pohyb těla, je to zásobník, který by neměl být vyčerpán, aby tělo nemuselo sahat do druhého zásobníku, který je určen pro funkci vnitřních orgánů. Když nemáme dostatek glukozy, bereme energii právě orgánům a pociťujeme to kolísáním cukru, jak se moderně odborně říká.

2. zásobník, pro funkci vnitřní orgánů je větší, ale když se nám podaří jej vyčerpat, máme 3. zásobník, pro svaly. Když se sáhne do 3. zásobníku, tělo začne požírat samo sebe, své svaly, tělo chátrá a my s ním.

Jak tomu předejít?

Člověk by měl doplňovat denně 30 g glukozy, něco z jídla, ale také z cukřenky, ve které by nemělo být nic jiného než hroznový cukr.



Hlavní problém s cukrem není v tom, že je to cukr, ale v tom, jaký je to cukr, jak ho umí tělo zpracovat... zpracovat tak, aby sloužil a ne škodil.
Jediný cukr, který tělo potřebuje pro svou stavbu a dobré fungování je glukóza, neboli hroznový cukr, německy traubenzucker... když jste slabí a unavení, chybí vám glukóza, když vás bolí kosti a klouby, chybí vám glukóza, když máte pořád chuť na sladký a vybrakujete špajz i lednici a furt nemáte dost... chybí vám glukóza, když to s vámi šlehne a odvezou vás do nemocnice, tak vám dají kapačku a v té je ... ahá... glukóza.



Cukr je problém, který se řeší všude a furt a furt jsou s ním problémy, takže si necháme dlouhé řeči a sestavíme malý návod, jak zacházet s cukrem a budeme řešit jen cukr, který si máme sami nasypat do čaje, do kafe, do vody..., a když to můžeme ovlivnit, tak budeme používat jen cukr zdravý. Glukozu, fruktozu, sirupy...

Znamená to tedy, že ten bílý cukr, za levňocha už prostě kupovat nebudeme.. je příliš drahý neboť za něj peníze vyhodíme, nic nám nedá - jen škodí... Takže budeme sladit zdravě, tělo si cukr vezme a zužitkuje, nebudeme mít pořád chuť na sladké, protože budeme mít cukru dost a nakonec si spočítáme, že ten drahý, zdravý, je levnější, protože nám ho stačí méně.


Ráno připravíme tělo na zátěž - tělo potřebuje glukozu - glukopur - traubenzucker - sladí méně, takže si dáme víc: 3- 5 lžiček do čaje, 5 lžiček do kafe, 4 lžičky do druhého kafe, 4 lžičky do vody s citronem ...


Odpoledne odlechčíme - fruktoza - fruchtenzucker - sladí víc, takže si dáme méně: 1-2 lžičky do čaje, 2 lžičky do kafe, 2 lžičky do vody - bez citronu ! I citron má své zásady


Večer stabilizujeme a připravíme tělo na odpočinek - sirůpky - agávový, kukuřičný, ječmenný, melasa... do čaje, do kafe, na chleba s máslem ... Melasa je výborná do omáček a do guláše, dodá barvu a máte zdravé jídlo...
... mám sama vyzkoušeno, že když mám stálou hladinu první nádrže, tak si mohu dát glukozu do čaje i večer a normálně spím.



slaďte slaďte, slaďte si život, ale zdravě ... slaďte jablíčkem, nakrájejte si jablíčko a hoďte si ho do čaje

Napište nám, čím si zdravě sladíte ...





Vaše Ladislava®LifeLagune